Azalea BK Svart

Referat: Mossens BK - Azalea BK Svart

Vårsäsongens sista match spelades på ett ömsom soligt och ömsom regnigt Guldheden Södra på lördagseftermiddagen.

För motståndet stod Majornas stolthet, Azalea BK som var rejält revanschsugna efter 0-2-förslusten mot oss på självaste nationaldagen.
MBK fick dock en smakstart då Ida, redan efter 5 minuter, tog sig runt på högerkanten och slog ett snett inåt bakåt pass till Hedda som stötte in 1-0. Vägen låg öppen!
MBK höll i taktpinnen hela första perioden med bra presspel och rörlighet men vi fick nöja oss med en knapp men ändå rättvis 1-0 ledning när vi gick in för pausvila.

I paus pratade vi om att spela lite större, undvika ”grötandet” och snarare hitta ytorna. Då Azalea hade en stark tremannatriangel i mitten önskade vi också att våra anfallare kom ned lite djupare i plan för att undvika att Azaleas blev övertaliga på mitten.

I andra halvlek blev vi dessvärre lite stillastående över hela banan och ABK kunde sakta men säkert ta över kommandot.
Kvitteringen kom också som ett brev på posten då en Azaleaspelare omarkerat kunde trycka in 1-1 efter en högerhörna.

MBK repade dock mod och på en kontring kunde Nellie behärskat bredsida bollen i mål när hon sprungit ifrån ett högt ställt bortaförsvar, gött att ha dig tillbaka, Nellie :)
Azalea kvitterade dock ånyo efter att en Orange-vit blivit fälld och blivit tilldelad straff. Ebba var på straffen men då den var hårt slagen var det inget snack om saken.

Precis innan domaren blåste av för paus hade vi en jättechans att roffa åt oss en ledning då Hedda löpte ifrån Azaleaförsvaret efter en fin djupledsboll, målvakten var dock med på noterna och gjorde en fin parad på skottet. Nära där.

Sista perioden blev ett ställningskrig där bägge lagen tog ut varandra. De riktigt stora chanserna dök aldrig upp. Bortalaget var närmast då deras kvicka vänsterytter slet sig loss och kom fri med Ebba, en snygg utrusning i rätt tid räddade dock ett baklängesmål.

Matchen slutade tillslut 2-2 vilket får anses som rättvist.
Det var två bra lag som bägge gick för seger så att vi delade på poängen kändes helt ok.

Även idag arbetar vi som ett lag, vi hjälper varandra genom bra prat på planen och lyckas väl i växelspel mellan positioner.
Något som vi kanske inte lyckades fullt ut med var att hålla bollen tillräckligt mycket på marken, det var ganska många ”luftpastejer” och även om de är effektiva ibland så var ABK lite för bra i luften för att de skulle resultera i några farligheter.

Individuellt ger vi idag pluspoäng till våra två innermittfältare Lollo och Ella som arbetar med hög intensitet och energi. Azaleas centrallinje är tunga att möta och att våra två 03-tjejer håller stången så bra är värd en extra applåd.

Bra jobbat idag tjejer, ni drar alla strån till stacken och det är guld värt. En för alla, alla för en!
På med matchdressen på tisdag igen, då är det dags för fotografering!